Otobüse binerken nelere dikkat etmeliyiz?
Toplu taşımada uyulması gereken kurallar: Otobüslerimize binerken ön kapıyı, inerken ise orta ve arka kapıları kullanın. Otobüs durakları haricinde yolcu alıp indirmek yasaktır. Otobüs duraklarında otobüsün çantalara ulaşamayacağı şekilde durun, aksi takdirde genel trafik akışı olumsuz etkilenecektir.
Otobüse binmek için ne gerekir?
Seyahatiniz Türkiye sınırları içerisindeyse; Otobüse binmek için biletinizi satın alırken verdiğiniz verilerle eşleşen kimlik kartınızı göstermeniz gerekir. Bazı şirketler belirli durumlarda kimliğinizi kontrol etmese de, resmi bir kimlik belgesiyle seyahat etmek her zaman zorunludur.
Yolculuk yaparken uyulması gereken kurallar nelerdir?
Toplu taşıma araçlarına belirlenen duraklar dışında binip inmekte ısrar etmeyin, araçta sadece yolculara ayrılmış koltukları kullanın, araca çok fazla eşya veya yük ile binmeyin, eşyalarınızda tehlikeli maddeler taşımayın, durakta beklerken sırada kalın, diğer yolcuların ve başkalarının haklarına saygı gösterin…
Toplu taşımadaki görgü kuralları nelerdir?
Toplu taşıma araçlarında birlikte seyahat ettiğiniz kişilerle alçak sesle konuşmalı, özel ve gizli konuları tartışmamalı ve başkaları hakkında ismiyle konuşmaktan kaçınmalısınız. Öte yandan, yakınınızdaki kişilerin konuşmalarını dinlemek ve toplu taşıma araçlarına müdahale etmek nezaket kurallarına aykırıdır.
Otobüste en rahat yer neresidir?
Görüş açısı: Ön koltuklar geniş bir görüş açısı sunar ve manzarayı izlemek için idealdir. Daha az titreşim: Ön koltuklar otobüsün arkasına göre daha az titreşime maruz kalır ve konforlu bir yolculuk sağlar. Kolay erişim: Ön koltuklar sürücü ve uçuş görevlileri için kolay erişim sağlar.
Otobüste nasıl davranmalıyız?
Yolcular otobüslerdeki sıra numaralarına dikkat etmelidir. Yolculuk sırasında yüksek sesle konuşmak, yolcuları ve şoförü rahatsız etmek veya sinirlendirmek yasaktır. Yolcular yolculuk sırasında araçlardaki koltuklara oturmalı, ayaktaki yolcular ise korkuluklara tutunmalıdır.
13 yaş tek başına otobüse binebilir mi?
13 yaşından küçük çocuklar, yurtiçi veya yurtdışı seyahatlerinde yasal bir veli veya ebeveyn izni olan yetkili bir yetişkin eşliğinde olmalıdır. 13 yaşından büyük çocuklar, ebeveyn izniyle yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinde tek başlarına seyahat edebilirler.
Şehirlerarası otobüse nasıl binilir?
Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. PNR numaranızı ve kimlik kartınızı kullanarak otobüse binebilirsiniz. Otobüse binerken veya gerektiğinde PNR numaranızı ve kimlik kartınızı görevliye gösterin. Gösterilen bilgilerin doğruluğu onaylandıktan sonra otobüse binme işlemi tamamlanır.
İETT 7 madde nedir?
7. Bebek arabası olan yolcular, güzergah boyunca tüm duraklamalarda araçta ağırlanacaktır.
Yolcuların uyması gereken trafik kuralları nelerdir?
Bilmeniz gereken trafik kuralları: Hız sınırlarına uyun. … Alkollü araç kullanmayın. … Takip mesafesini koruyun. … Emniyet kemerinizi takın. … Trafik işaretlerine uyun. … Öncelik kurallarına uyun.
En güvenli yolculuk hangisi?
Güvenli Hava Seyahati Günümüzde insanlar hava taşımacılığını tercih ediyor çünkü diğer ulaşım türlerinden daha güvenli, daha hızlı ve daha konforlu. Hava taşımacılığı insanların dünyadaki herhangi bir bölgeye veya ülkeye daha hızlı ve daha rahat bir şekilde seyahat etmesini sağlıyor.
Uyulması gereken kurallar bütününe ne denir?
Protokol, devlet ve diplomatik törenlerde, resmi ilişkilerde ve sosyal yaşamda uygulanacak kurallar topluluğudur. Genel olarak protokol, törenlerde ve resmi ilişkilerde uyulması gereken kurallar ve düzenlemeler bütünüdür.
Az bilinen görgü kuralları nelerdir?
Az bilinen davranış kuralları şu şekilde sıralanabilir: Bir kişiye yapılan teklif iki kereden fazla söylenmemelidir. Toplu taşımada inen yolculara öncelik verilmelidir. Birinin elini sıkarken eldiven çıkarılmalıdır. Daha fazla makale…•17 Nisan 2024
Otobüste kimlere yer verilir?
Çocuklu kişiler, yaşlılar, engelliler, gaziler ve hamile kadınlar toplu taşıma araçlarına binerken öncelik tanınmalı ve koltukları onlara tahsis edilmelidir. Bu kişilere araca binerken ve araçtan inerken yüklerini taşımalarında yardımcı olunmalıdır.
Toplu taşımada yemek yenir mi?
Her türlü yiyecek ve içeceğin tüketilmesi yasaktır.
Otobüste en rahat nasıl uyunur?
Otobüste rahat hissetmek için kişisel eşyalarınızı da yanınıza almalısınız. Yumuşak bir boyun yastığı veya seyahat yastığı kullanmak başınızı ve boynunuzu destekleyerek daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.
Araçlara inip binerken nelere dikkat etmeliyiz?
Aracın önünde veya arkasında durmamalı veya yürümemeliyiz. Çıkmak için sürücünün iznini beklemeli, kapıya tek tek yaklaşmalı ve tutunarak çıkmalıyız. Giysilerimizin bir şeye takılmamasına dikkat etmeliyiz. Araca binme ve araçtan inme sağdan yapılmalıdır.
Şehirlerarası otobüse nasıl binilir?
Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. PNR numaranızı ve kimlik kartınızı kullanarak otobüse binebilirsiniz. Otobüse binerken veya gerektiğinde PNR numaranızı ve kimlik kartınızı görevliye gösterin. Gösterilen bilgilerin doğruluğu onaylandıktan sonra otobüse binme işlemi tamamlanır.
Otobüse binerken hangi kapıdan girilir?
5) Otobüslerimize binerken ön kapıyı, inerken orta ve arka kapıları kullanınız.