İçeriğe geç

Yadsinamaz Ne Demek Tdk

Yadsinamaz ne demek sözlük anlamı?

Tureng – undeniable – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: undeniable.

Yadsınmak ne demek TDK?

TDK açısından bakıldığında “inkar” kelimesinin “birinin ne söylediğini, ne yaptığını bilmediğini söylemek, ya da gözlemlediği bir durumu gizlemek ve inkar etmek” anlamına geldiği söylenebilir.

Yadsıyan ne demek sözlük anlamı?

1. Yabancı gibi kabul et, inkâr et: “Çocuk beni reddetti.” 2. İnkâr: Ölümden sonraki yaşamı inkâr eden filozoflar ve ahlakçılar, ölümden sonraki yaşamın yaptırımlarını da reddederler (Cemil S.

Yadsıma ne demek örnek?

İnkar, bir kişinin gerçekleştirdiği, söylediği veya gözlemlediği olayların ve eylemlerin sanki gerçekleşmemiş veya gerçekleşmemiş gibi davranmasıdır. İnkar, eşanlamlısı olarak da kabul edilir.

Yadsinamaz bir gerçek ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre inkar, kelimenin tam anlamıyla bir işi reddetmek ve görmezden gelmek anlamına gelir. “İnkar” kelimesi olumsuz kullanıldığında, örneğin olumlu bir cümle biçiminde kullanıldığında tartışılmaz bir gerçektir.

Yad etmek ne demek TDK?

Yad kelimesinin sözlük anlamı hatırlamadır. Hatırlamak ne demektir? Hatırlamak iki farklı anlamda kullanılır. 2- Sınıf arkadaşlarımla bir araya geldik ve eski günleri yad ettik. – (Anımsamak anlamına gelir.)7 Temmuz 2021

Yadıma düştün ne demek TDK?

“Aklıma geldin” sözü Azerice olup Türkçe’de “aklıma geldin, aklıma geldin, aklıma geldin” şeklinde ifade edilebilir. Yani şarkıda olduğu gibi sevgiliye duyulan özlemi anlatan bir ifadedir. Aklıma geldin, aklıma geldin, aklıma geldin demektir.

Kümülatif ne demek?

Kümülatif kelimesi, verinin birikmesi ve çoğalması anlamına gelir. Kümülatif kelimesinin anlamı “kümeleme” olarak da ifade edilebilir. Türk Dil Kurumu’na göre “kumeli” kelimesi Türkçe kelimesine karşılık gelmektedir.

Yarsımak ne demek?

Eylem. [2] (Manav) Kıskanmak, kendisinin de buna layık olduğunu düşünmek.

Usanç ne demek örnek?

[1] Delik, lastik, delik.

İstifin anlamı nedir?

Yığın ne demektir? Odun, kereste vb. Ahşap ürünlerinin kurutulması veya depolanması amacıyla belirli konfigürasyonlarda üst üste dizilmesiyle oluşturulan yığına yığın adı verilir.

Yakzan kelimesi ne demek?

(ﻳﻘﻈﺎﻥ) sıf. (Ar. yaḳāẓa yaḳẓān, “uyanık olmak” kelimesinden) Uyanık.

Yadsıma duygusu nedir?

İnkar: İlkel savunma mekanizmalarından biri olan inkar, kaygıya neden olabilecek bir gerçeği görmezden gelmek veya görmezden gelmek anlamına gelir. İnsanlar acıdan bu şekilde kaçarlar. Kişi bunun farkında değildir ve geçmiş deneyimlerini ve utanç veya suçluluk duygularına neden olabilecek bazı bahanelerini sanki hiç olmamış gibi algılar.

Yadsıma ne demek eğitim?

Meridyen Eğitim Kurumları | İnkar nedir? İnkar etmek, bir şeyi yapmadığınızı veya bilmediğinizi söylemek, söylediğiniz bir kelimeyi veya gördüğünüz bir şeyi inkar etmek.

Yadsımak ne demek psikolojide?

Bastırma (unutma): Bu, istenmeyen duyguları bilinçten uzaklaştırmaya yarayan bir savunma mekanizmasıdır. İnkar: Bu, bireyin istenmeyen, rahatsız edici olayları ve durumları sanki yokmuş gibi gördüğü yerdir.

Yad edeceğiz ne demek?

MAKALENİN AÇIKLAMASI: Anma, anma. “Seni her gün burada düşünüyoruz.”

Yadı anlamı ne?

Yad hatırlamak, canlandırmak anlamına gelirken, gar getiren, veren anlamına geliyor.

Yad el ne demek TDK?

Yad Hands nerelere denir? Yad hands daha önce hiç girilmemiş veya ziyaret edilmemiş yerler için kullanılır.

Yansız davranmak ne demek?

Tarafsız davranmak tarafsız olmak demektir. Bir talebi veya fikri desteklememek de tarafsız davranmak demektir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Leğen Nasıl

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir