Çubrisa nedir?
Çubrisa, Çubrika olarak da bilinir, özellikle Balkanlar ve Trakya’da yetişir; kekik bir baharat bitkisidir. Harika kokusu ve aromasıyla kahvaltıların ve et yemeklerinin vazgeçilmezidir.
Çıprıka nedir?
Mercimek otu olarak da bilinen frenk soğanı, yemekleri tatlandırmak için kullanılan bir bitkidir. Mercimek otunun diğer isimleri çubritsa, çibriska, çubriza, geyik otu ve zater’dir. Nane veya kekikle aynı şekilde kullanılan bir baharat türüdür.
Bulgarca merhaba nasılsın ne demek?
Ne? [kak si] — Nasılsın?
Şumen Bulgarca ne demek?
Başka bir teoriye göre Bulgar Han Simeon şehre bu ismi vermiştir. Başka bir teoriye göre Bulgar Han şehre, şehrin kurulduğu yerin zengin doğal yapısından gelen orman ve hayvan seslerinden dolayı Bulgarcada “gürültülü” anlamına gelen “Şumen” ismini vermiştir.
Bulgarca çubritsa ne demek?
Bulgar göçmenlerinin mutfaklarında sıkça kullanılan, yemeklere verdiği lezzetle herkesi büyüleyen, kokusuyla iştah açan, zeytinyağına harika bir aroma veren ve kahvaltılarda da bolca kullanılan göçmen baharatı, çıbrika veya tavuk otu olarak da bilinir.
Tavuk otu Bulgarca Nedir?
Tavuk otu (chubritza): Bulgaristan’a gelen göçmenler ülkelerine geldiklerinde bu bitkiyi rahatlıkla bulabiliyor.
Bohnenkraut’ın Türkçesi nedir?
Kekik (yaz mynian, chibrika), Herbes de Provence’ın (Provence baharat karışımı) karakteristik bir bileşenidir. Ayrıca ızgara etlerde ve barbekülerde, güveçlerde ve soslarda sıklıkla baharat olarak kullanılır.
Merze otu nedir?
Merze otları güçlü bir aromaya sahiptir ve çoğunlukla balık yemeklerinde kullanılır. Latince adı Origanum majorana’dır. Tüm yıl boyunca büyüyen ve gelişen bir bitkidir. Yüzyıllardır bu bitki çeşitli hastalıkları tedavi etmek için kullanılmıştır.
İnegöl Çıbrıkası nedir?
Uludağ yaylalarında yetişen yöresel bir bitkisel baharat olan çibrika, İnegöl halkının en çok sevdiği baharattır. Uludağ yaylalarında yetişen yöresel bir bitkisel baharat olan çibrika, İnegöl halkının en çok sevdiği baharattır.
Kakvo praviş ne demek?
kakvo pravish: ne yapıyorsun?
Bulgarca bırçet ne demek?
Örneğin, katılımcıların paylaşımlarından birinde geçen “bırçet” kelimesi, Bulgaristan Türklerinin birbirlerine hitap ederken kullandıkları bir kelime olup, Bulgarcada “kuzen” veya “yeğen” anlamına gelmektedir.
Bulgarca dayko ne demek?
Kızım amcasına Dayko diye seslendiği için kimseden bir yönlendirme almadan, öncelikle bir dile ait olsa bile, bir çocuğun dili olduğunu söyleyebiliriz. Bu haliyle bir babaya benziyor. Daykovic’in amcamın oğlu olduğunu biliyorum. Bunu bilen biri bunu açıklayabilir. Açılın, Balkanlar burada.
Tekese ne demek?
Birlik, Bulgaristan’da komünist dönemde çiftçileri desteklemek için kurulmuştur. Türkiye’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı işleri yürüten birim olarak düşünülebilir.
Deliorman neresi?
I. Rusçuk ile Silistre arasındaki bu dağ sırtı Tuna kıyılarına kadar uzanır. Silistre’den Şumnu’ya kadar olan bu ormanlık alana (Deliorman) denir.
Bulgarca zor bir dil mi?
Bulgarca öğrenmek genellikle orta zorlukta bir dil olarak kabul edilir, ancak bu ana dilinize bağlı olarak değişebilir. Bulgarca, Hint-Avrupa dil ailesinin Slav koluna aittir ve Kiril alfabesini kullanır.
Poy otu nerelerde kullanılır?
Çoğunlukla kahvaltıda, sıcak köy ekmeğine tereyağı sürülerek ve üzerine biraz poy eklenerek yenir. Çeşitli yemeklerde kullanılmasının başlıca sebebinin hoş kokusu olduğunu söyleyebiliriz. Tarhana çorbası, bulgur pilavı, et, sote tavuk, menemen ve kızarmış hamurla çok iyi gider.
Bohnenkraut’ın Türkçesi nedir?
Kekik (yaz mynian, chibrika), Herbes de Provence’ın (Provence baharat karışımı) karakteristik bir bileşenidir. Ayrıca ızgara etlerde ve barbekülerde, güveçlerde ve soslarda sıklıkla baharat olarak kullanılır.
Şarena sol içinde ne var?
Sharena sol (Bulgarca: шарена сол, kelimenin tam anlamıyla ‘renkli tuz’), renkli tuz olarak da bilinir, Bulgar mutfağında yaygın olarak kullanılan bir baharat karışımıdır. En tipik malzemeler kurutulmuş yaz kekiği, kırmızı biber ve tuzdur. Ek olarak, kurutulmuş çemen otu yaprakları sıklıkla eklenir ve kekik de yaygın olarak kullanılır. Sharena sol (Bulgarca: шарена сол, kelimenin tam anlamıyla ‘renkli tuz’), renkli tuz olarak da bilinir, Bulgar mutfağında yaygın olarak kullanılan bir baharat karışımıdır. En tipik malzemeler kurutulmuş yaz kekiği, kırmızı biber ve tuzdur. Ek olarak, kurutulmuş çemen otu yaprakları sıklıkla eklenir ve kekik de yaygın olarak kullanılır.
Basilica nedir baharat?
Hafif baharatlı fesleğen (Ocimum Basilicum) 100 gr. Orta kuşak ikliminde kolayca yetişen bir bitkidir. Türkiye’nin Akdeniz iklimine sahip Ege ve Akdeniz kıyı bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilir. Fesleğen, Akdeniz’in vazgeçilmez bir baharatıdır.